18/04/2023 14:53:02 - 15/11/2024 14:53:02 - 17 Okunma

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında “Gıda” odak alanında ihtisaslaşma faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz ve Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile kurulan Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) üyeliğine kabul edildi.

TÜGİP, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (https://tugip.org.tr/); gıda sektöründeki 50 yıllık tecrübesiyle bilimsel başarı için kesintisiz çaba sarf eden TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri, gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünü artırmak üzere kurulmuştur.

Gıda ve içecek sektöründe yer alan tüm aktörler için bir iletişim ağı ve kümelenme platformu oluşturmayı amaçlayan TÜGİP’in temel hedefi, gıda ve içecek sektörü için Ar-Ge ve inovasyonda lider bir platform haline gelmek ve özellikle KOBİ’ler ve girişimler başta olmak üzere Türkiye gıda ve içecek sektörünün bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta yenilikçiliğe dayalı rekabet gücünü birlikte geliştirmeyi başararak artırmaktır.

TÜGİP üyelerine aşağıdaki ayrıcalıkları sağlamaktadır:

  • İşbirliği ortakları bulma fırsatı
  • Ortak yarar projelerinde yer alma olanağı
  • Pilot işleme tesislerinin kullanımı
  • Uzman araştırmacılara erişim
  • Özel test ve analiz hizmetleri
  • Firmanızın Ar-Ge ve inovasyon ihtiyaçlarının belirlenmesi
  • İhtiyacınıza özel eğitim ve teknik danışmanlık
  • Ar-Ge ve inovasyon projelerinizi tasarlama ve hayata geçirme desteği
  • Ürün bazında dinamik veri portalına erişim
  • Geliştirilen ürünlerin ve firmanızın görünürlüğünü artırma
  • Ülkemiz gıda inovasyon ve araştırma stratejik ajandasının oluşumunda yer alma fırsatı

TÜGİP, vizyon beyanında da belirttiği üzere, gıda ve içecek sektörünün tüm paydaşlarını dahil eden, dünya çapında tanınan lider bir teknoloji ve inovasyon topluluğu oluşturmayı amaçlamaktadır. TÜGİP, ağ oluşturmada en üst seviyeye ulaşmak için 5 önemli alanda faaliyet yürütmektedir :

  • Ortak Strateji Geliştirme: TÜGİP, Türkiye’de gıda sektörünün önümüzdeki üç yıl için araştırma, teknoloji geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine yönelik bir yol haritası sunmak üzere Stratejik Araştırma ve Yenilik Gündemi (SAYEG) geliştirmiştir. SAYEG, bilim ve teknoloji politikası önceliklerinin geliştirilmesine yardımcı olacak sektörün özel koşullarına ve ihtiyaçlarına öncelik verirken, küresel eğilimleri ve gelecekteki beklentileri dikkate alır.
  • Topluluk Oluşturma: TÜGİP, birlikte geliştirmeyi teşvik etmek için çok aktörlü bir yaklaşıma sahip olup, gücünü üyelerinden alan Türkiye’deki tek Gıda İnovasyon Platformu’dur. TÜGİP Türkiye gıda sektörünün mevcut ihtiyaçlarını dikkate almaktadır ve başarılı bir topluluk oluşturmak için üyelerine çeşitli ayrıcalıklar sağladığı bir üyelik sistemi sunar.
  • Yaygınlaştırma: TÜGİP, Türkiye’deki başlıca bilgi yoğun Gıda-Teknoloji ekosistemi olmak için çalışmaktadır. Bu bağlamda bilimsel ve teknolojik makaleler, gıda sektörü göstergeleri, dijital veri paneli, teknik incelemeler, raporlar ve gıda sektörü ile ilgili diğer bilgileri yayınlar.
  • İletişim ve Etkileşim: TÜGİP’in iletişim stratejisi; Hesap Verebilirlik, Dürüstlük, Tarafsızlık, Birlikte Yaratma ve Gizlilik ilkelerinin üzerine kurulmuştur.
  • Firma ve Ürün Tanıtımları: TÜGİP’in sunduğu hizmetler doğrultusunda üyeler tarafından başlatılan, uygulanan veya tamamlanan faaliyetler ve üyelerin geliştirdiği yenilikçi ürünlerin tanıtımı Platform üzerinden yapılır.
Türkiye Gıda İnovasyon Platformu TÜGİP Üyelik

Facebook Twitter Google Plus
TÜGİP Üyeliğimiz
VALUE MAX- GIDA DEĞER ZİNCİRİNDE İNOVASYON TEKNİK KOMİTE ÇALIŞTAYINA KATILDIK
08/05/2023     27 Okunma
“VALUE-MAX, Gıda Değer Zinciri İnovasyonu Teknik Komite Toplantısı” 4 Mayıs 2023’te TÜGİP Gıda...
GADOM STRATEJİK HEDEFLER VE DEĞERLER ÇALIŞTAYI ORTAK ÜNİVERSİTELERİN KATILIMIYLA...
18/04/2023     35 Okunma
12 Nisan 2023 Çarşamba günü, Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy...
GADOM TÜSSİDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
01/02/2023     215 Okunma
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma...
LİSANSLI DEPOCULUK VE GIDA DEPOLAMA ÜZERİNE HİKMET ÖZKAN İLE TOPLANTI
31/01/2023     14 Okunma
Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM), 25 Ocak 2023 tarihinde...
TARIMIN ÖNEMİ VE GIDA ARZ GÜVENLİĞİ ÜZERİNE PROF. DR. MEHMET TOPAKCI İLE GÖRÜŞME
30/01/2023     57 Okunma
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Topakcı ile 25 Ocak 2023'te...
GIDA ARZ GÜVENLİĞİ İÇİN ÇİFTÇİLER VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRİCİLER BİR ARADA
29/01/2023     38 Okunma
GADOM ve TÜBİTAK TÜSSİDE, Raşit Yılmaz (Hayrabolu Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği) ve Korhan...
GIDA GÜVENLİĞİ VE ARZINDA KÜRESEL SORUNLAR: PROF. DR. NEVZAT ARTIK İLE GÖRÜŞME
30/11/2022     27 Okunma
Uluslararası Süt Ürünleri Federasyonu adına Prof. Dr. Nevzat Artık ile gerçekleştirilen görüşmede,...
TÜGİP ZİYARETİ
29/11/2022     266 Okunma
Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) vr Gıda Ar-Ge İnovasyon ve...
AKILLI TARIMDA DİJİTALLEŞME VE HASSAS ÇÖZÜMLER: ATİNA TARIM ÜNİVERSİTESİ İLE GÖRÜŞME
26/10/2022     13 Okunma
21 Ekim 2022 tarihinde Atina Tarım Üniversitesi'nden Michael-Gerasimos Koutsiaras ile yapılan görüşmede,...
“GADOM ADANA ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI
20/11/2022     351 Okunma
Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal...
GIDA GÜVENLİĞİ VE AKILLI SİSTEMLER: WAGENİNGEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN PROF. DR. BEDİR TEKİNERDOĞAN...
13/11/2022     11 Okunma
31 Ekim 2022 tarihinde, Wageningen Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bedir Tekinerdoğan ile gerçekleştirilen...
“GADOM ŞANLIURFA ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI
11/11/2022     166 Okunma
Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal...
GADOM KONYA ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI
07/11/2022     129 Okunma
Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal...
GIDA TEKNOLOJİLERİ VE DİJİTALLEŞME: DİGİTALFOODLAB İLE GÖRÜŞME
03/11/2022     13 Okunma
28 Ekim 2022 tarihinde, Fransa merkezli DigitalFoodLab danışmanlık merkezinden Matthieu Vincent ile...
TOPRAK İZLEME VE DİJİTALLEŞME: AGRİCİRCLE İLE GÖRÜŞME
30/10/2022     13 Okunma
19 Ekim 2022 tarihinde, AgriCircle şirketinden Dr. Onur Yüzügüllü ile gerçekleştirilen görüşmede, uydu...
“GADOM İZMİR ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ
29/10/2022     136 Okunma
Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal...
GADOM İSTANBUL ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24/10/2022     234 Okunma
Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal...
“GADOM ANKARA ÇALIŞTAYI” 12-13 EKİM 2022 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
17/10/2022     567 Okunma
Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal...
HOLLANDA TARIMI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: WAGENİNGEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN DR. HAKİ PAMUK İLE...
09/10/2022     12 Okunma
3 Ekim 2022 tarihinde Hollanda'nın prestijli Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Haki...
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi