“VALUE-MAX, Gıda Değer Zinciri İnovasyonu Teknik Komite Toplantısı” 4 Mayıs 2023’te TÜGİP Gıda İnovasyon Merkezinde gerçekleştirildi. Moderatörlüğü Mahmut Kiper ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş tarafından yürütülen VALUE-MAX Teknik Komite Toplantısı, ‘Kamu, Özel Sektör ve Akademi İş birliği’ odağında, TÜGİP üyeleri, TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri araştırmacıları, kamu kurum ve kuruluşları ile şemsiye kuruluşlardan temsilcilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Gıda Değer Zinciri İnovasyonu ve değer zincirinde dönüşüme dayalı olarak iklim nötr gıda sistemleri, gıda kayıplarının azaltılması ve gıda yan ürünlerinin yeniden değerlendirilmesi odak alt temaları kapsamında öne çıkan çalışma konuları değerlendirildi ve katılımcıların önceliklendirdiği çalışma konularında ortaklaşa gerçekleştirilecek proje içerikleri geliştirildi. VALUE-MAX odak alt temalarında öne çıkan çalışma konuları; Yeşil teknolojilerin kullanıldığı gıda işleme sistemleri geliştirilmesi, Gıda işleme atıklarından biyoteknolojik yollarla katma değerli ürünler üretilmesi, Gıda işleme atık sularının yenilikçi teknolojilerle değerlendirilmesi, Atık çıktılarına ve değerlendirilmelerine ilişkin sektör bazlı veri tabanı oluşturulması, Gıda işleme atıklarının değerlendirilmesi amacıyla sektör bazlı Ar-Ge kümelenme çalışmaları ve Taze meyve/sebze arzında kayıpların azaltılması için işbirliği ağlarının ve iş modellerinin kurulması oldu.
VALUE MAX- Gıda Değer Zincirinde İnovasyon Teknik Komite Çalıştayına KÜGAM'dan Öğr. Gör. Dr. Gülce Bedis KAYNARCA ve Öğr. Gör. Özgür KARADAŞ KONUK, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkez (GADOM)’inden ise Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN ve Öğr. Gör Hakan AKGÜL katılım sağlamıştır.
VALUE-MAX TÜGİP İnovasyonVALUE MAX- GIDA DEĞER ZİNCİRİNDE İNOVASYON TEKNİK KOMİTE ÇALIŞTAYINA KATILDIK 08/05/2023 27 Okunma “VALUE-MAX, Gıda Değer Zinciri İnovasyonu Teknik Komite Toplantısı” 4 Mayıs 2023’te TÜGİP Gıda... | |
GADOM STRATEJİK HEDEFLER VE DEĞERLER ÇALIŞTAYI ORTAK ÜNİVERSİTELERİN KATILIMIYLA... 18/04/2023 35 Okunma 12 Nisan 2023 Çarşamba günü, Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy... | |
GADOM TÜSSİDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ 01/02/2023 215 Okunma Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma... | |
LİSANSLI DEPOCULUK VE GIDA DEPOLAMA ÜZERİNE HİKMET ÖZKAN İLE TOPLANTI 31/01/2023 14 Okunma Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM), 25 Ocak 2023 tarihinde... | |
TARIMIN ÖNEMİ VE GIDA ARZ GÜVENLİĞİ ÜZERİNE PROF. DR. MEHMET TOPAKCI İLE GÖRÜŞME 30/01/2023 57 Okunma Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Topakcı ile 25 Ocak 2023'te... | |
GIDA ARZ GÜVENLİĞİ İÇİN ÇİFTÇİLER VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRİCİLER BİR ARADA 29/01/2023 37 Okunma GADOM ve TÜBİTAK TÜSSİDE, Raşit Yılmaz (Hayrabolu Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği) ve Korhan... | |
GIDA GÜVENLİĞİ VE ARZINDA KÜRESEL SORUNLAR: PROF. DR. NEVZAT ARTIK İLE GÖRÜŞME 30/11/2022 27 Okunma Uluslararası Süt Ürünleri Federasyonu adına Prof. Dr. Nevzat Artık ile gerçekleştirilen görüşmede,... | |
TÜGİP ZİYARETİ 29/11/2022 266 Okunma Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) vr Gıda Ar-Ge İnovasyon ve... | |
AKILLI TARIMDA DİJİTALLEŞME VE HASSAS ÇÖZÜMLER: ATİNA TARIM ÜNİVERSİTESİ İLE GÖRÜŞME 26/10/2022 13 Okunma 21 Ekim 2022 tarihinde Atina Tarım Üniversitesi'nden Michael-Gerasimos Koutsiaras ile yapılan görüşmede,... | |
“GADOM ADANA ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI 20/11/2022 351 Okunma Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal... | |
GIDA GÜVENLİĞİ VE AKILLI SİSTEMLER: WAGENİNGEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN PROF. DR. BEDİR TEKİNERDOĞAN... 13/11/2022 11 Okunma 31 Ekim 2022 tarihinde, Wageningen Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bedir Tekinerdoğan ile gerçekleştirilen... | |
“GADOM ŞANLIURFA ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI 11/11/2022 166 Okunma Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal... | |
GADOM KONYA ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI 07/11/2022 129 Okunma Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal... | |
GIDA TEKNOLOJİLERİ VE DİJİTALLEŞME: DİGİTALFOODLAB İLE GÖRÜŞME 03/11/2022 13 Okunma 28 Ekim 2022 tarihinde, Fransa merkezli DigitalFoodLab danışmanlık merkezinden Matthieu Vincent ile... | |
TOPRAK İZLEME VE DİJİTALLEŞME: AGRİCİRCLE İLE GÖRÜŞME 30/10/2022 12 Okunma 19 Ekim 2022 tarihinde, AgriCircle şirketinden Dr. Onur Yüzügüllü ile gerçekleştirilen görüşmede, uydu... | |
“GADOM İZMİR ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ 29/10/2022 136 Okunma Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal... | |
GADOM İSTANBUL ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ 24/10/2022 234 Okunma Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal... | |
“GADOM ANKARA ÇALIŞTAYI” 12-13 EKİM 2022 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ 17/10/2022 567 Okunma Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal... | |
HOLLANDA TARIMI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: WAGENİNGEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN DR. HAKİ PAMUK İLE... 09/10/2022 12 Okunma 3 Ekim 2022 tarihinde Hollanda'nın prestijli Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Haki... |